Dit is een heerlijk bijgerecht dat past bij vis of vlees. De maïs is geroosterd nog lekkerder, maar het kan eventueel ook zonder. Eens je dit klaargemaakt hebt, zal je het dikwijls opnieuw maken, zo lekker is het!
Ingrediënten
- 4 verse maiskolven, gaargekookt
- 2 el olijfolie
- Zout en zwarte peper
- 2 el mayonaise
- 50 gr parmezaan, fijngeraspt
- 4 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
- 1/4 bos koriander, fijngehakt
- 1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 teentjes look, fijngehakt
- Zeste en sap van 1 limoen
- 1 tl chilipoeder
Bereidingswijze
Bestrijk de maïskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Gril ze in 7-10 minuten op de bbq (best indirect vuur), tot de maïs gaar is.
Snij de korrels van de kolf, meng ze met de overige ingrediënten, proef en kruid eventueel bij.