Een eet-sla zoals ik ze graag heb, de frisse gekonfijte rode biet met de romige burrata op de zoete jonge spinazie. Overgoten met een vinaigrette met pit en crunch…heerlijk! En bovendien: wat een plaatje
Ingrediënten
- 300 g jonge spinazie gewassen
- 2 bollen burrata
Marinade rode biet:
- 4 el koolzaadolie
- Sap van 1 citroen
- 1 el honing
- 1 kl zeste van citroen
- Zwarte peper van de molen en zout
- 6 st rode biet
Vinaigrette:
- Peper en zout
- 6 el olijfolie
- 2 el witte balsamicoazijn
- Peper en zout
- 1 handvol geroosterde hazelnoten grof gehakt
- 5 takjes munt
Bereidingswijze
Schil de rode biet en snij in 8 tot 12 partjes naargelang de grote ervan.
Leg een groot stuk zilverpapier in een ovenschaal en leg ze erin.
Meng alles voor de marinade onder elkaar en giet deze over de rode biet.
Vouw het zilverpapier wat toe.
Zet 2 u in een oven van 175° tot de rode biet wat gekrompen en gaar is.
Meng alles voor de vinaigrette onder elkaar.
Verdeel de spinazie op een grote schotel.
Trek de burrata in stukken en serveer er de rode bieten rond.
Werk af met de vinaigrette en munt.